Kinas e-handelsmarknad är en av de mest lönsamma och snabbast växande i världen. Jämfört med andra stora marknader har Kinas gränsöverskridande e-handel (”cross-border e-commerce”,CBEC) en fortsatt enorm potential som drivs av en växande medelklass, marknadsstorlek och hög tillväxttakt. År 2020 nådde det totala värdet av landets importerade B2C CBEC 100 miljarder RMB, en ökning med 8,9 % från 2019. Men det finns fortfarande utrymme för tillväxt, eftersom penetrationsgraden för e-handel ”bara” var 65 % 2020.

I takt med att fler svenska företag är intresserade av möjligheterna och fördelarna med den kinesiska e-handelsmarknaden, har vikten av att förstå CBEC-marknaden – etablerad specifikt för utländska företag som önskar att sälja sina produkter direkt till kinesiska konsumenter – blivit av yttersta vikt.

Men trots att det är ett enklare sätt att nå den kinesiska konsumentmarknaden jämfört med traditionell fysisk detaljhandel, ses komplexiteten i CBEC ibland som ett hinder för svenska företag när det kommer till produktefterlevnad, skatteregler, logistiklösningar och tredjepartstjänsteleverantörer.

Syftet med detta webbinarium är att ge svenska mat- och dryckesföretag som inte ännu har en egen etablering i Kina en introduktion till möjligheterna på den kinesiska e-handelsmarknaden.

Agenda

  • Bakgrunden till Try Swedish! initiativ att stötta svensk export av svenska livsmedel och kosttillskott
  • Introduktion till “cross-border”-e-handel till Kina
  • Lantmännens erfarenhet från Kina med AXA (10 min)
  • Konkret beskrivning av Try Swedish-satsningen på Alibabas Tmall-plattform med pågående försäljning
  • Frågor och svar

För mer information och anmälan, klicka här. 

Want to know more?

Get in touch with Try Swedish