Så här gör du

Alla kan använda Try Swedish när de kommunicerar Sveriges mat, dryck och upplevelser internationellt. Förutsättningen är att du följer våra kreativa riktlinjer, inte använder konceptet fortlöpande samt delar vår vision och våra kärnvärden: nyfikenhet, ärlighet, omtanke och kvalitet. Här är knepen som sätter konceptet.

1. Börja med berättelsen. Vilken historia vill du berätta? Är det om din region, en produkt eller särskild råvara? Varför ska jag bli intresserad av just den?

2. Använd din berättelse, till exempel om de vilda hjortronen som växer på den norrländska myren och handplockas och sedan blir sylt, på de budskapsbärare du väljer att kommunicera med. På en meny, skylt eller en etikett. Om du använder en etikett kan du hänga den på din produkt. På etikettens framsida står det till exempel: Try Swedish! Wild Cloudberry Jam. Och på baksidan: Handmade in Lapland. Adds flavour to the culinary experience of Sweden. Ladda ner tryckfärdiga original här.

3. Skapa ett rum för din berättelse. Om du är på en mässa eller ska skapa ett fristående event, titta i de kreativa riktlinjerna för inspiration. Trasmattor och furu blandas med moderna designmöbler från Sverige. Det handgjorda och omsorgsfulla i detaljerna är viktigt att förmedla.

Sätt oss på kartan

När vi tidigare har skapat berättelser om hela Sverige eller olika regioner, har kartor som en del av designen, blivit en succé. Se exempel på event i London och under Bocuse D’Or samt i Globus varuhus. Då märkte vi ut platser, producenter, restauranger, upplevelser och råvaror för att skapa nyfikenhet kring dem.

Gör gemensam sak

Representerar du ett företag, titta i co-marketingavsnittet i de kreativa riktlinjerna för exempel på hur det kan se ut. Använd hängetiketten för att visa att ditt varumärke och din produkt är en del av det kulinariska Sverige. Det går också bra att använda budskapet i annonsering, på vepor och skyltar och i andra kommunikationsenheter. Budskapet fungerar som en ursprungsmärkning och en uppmaning att smaka. När flera företag tillsammans sluter upp bakom budskapet blir vi blir tydliga i vår mångfald av upplevelser. Bjud världen att smaka på Sverige.

Glöm inte att dokumentera, vara social och dela

Nuförtiden är det enkelt att dokumentera, alla har en kamera i mobilen. Därför sägs det också halvt på skämt, halvt på allvar – det som inte finns på bild det har inte hänt. För att sprida bilden av Sveriges mat, dryck och upplevelser – glöm inte att dokumentera det du gör. På en mässa, under ett event i skärgården eller varför inte längst upp på en bergstopp i norr?

Använd #tryswedish när du twittrar, bloggar eller instagrammar om Sveriges mat, dryck och upplevelser. Dela berättelserna och länka gärna till vårt gemensamma nätverk tryswedish.com eller facebook.com/tryswedish.

Sa_har_gor_du_2428

Var med och sätt Sverige på kartan!

Try Swedish är en öppen inbjudan till världens alla matälskare att upptäcka och smaka på vår matkultur och livsstil. Det är ett budskap som vi använder för att berätta vår historia. Tillsammans väcker vi omvärldens matlust till Sverige!

Koncept_featured_2424

Vad är Try Swedish?

Try Swedish är ett koncept som samlar marknadsföringen av svenska livsmedel, restauranger och destinationer. Allt för att skapa nyfikenhet hos matälskare, opinionsbildare och beslutsfattare i hela världen.

Sa_har_gor_du_featured_2409

Så här gör du

Alla kan använda Try Swedish när de kommunicerar Sveriges mat, dryck och upplevelser utomlands. Här är knepen som sätter konceptet.

Ladda_ner_featured_2407

Ladda ner

Allt du behöver för att kommunicera Try Swedish finns här. Från kreativa riktlinjer till tryckfärdiga original. Just ditt varumärke, råvara eller region sätter prägel på vad Sverige har att erbjuda.

Bocuse_1_0644

Case Bocuse d’Or

Try Swedish lanserades på den franska matmässan Sirha i Lyon, i samband med den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or i januari 2013.

London_featured_2357

Case London

Fyrahundra foodies och matjournalister lärde sig att laga mat och baka med svenska råvaror. De spred budskapet, inte minst i sociala medier, genom #tryswedish.

film

Film

Visa filmen Try Swedish! och inspirera medarbetare, kunder och partners. Du kan ladda ner en zip-fil eller se filmen på You Tube.

Tags_i_ask_0606

Hängetikett

På baksidan av etiketten kan du skriva berättelsen om din produkt. Vad gör den unik? Varifrån kommer den? Hur produceras den? Och varför ska jag köpa den?