Ladda ner

Allt du behöver för att kommunicera Try Swedish finns här. Från kreativa riktlinjer till tryckfärdiga original. Just ditt varumärke, råvara eller region sätter prägel på vad Sverige har att erbjuda.

Try Swedish ger oss möjlighet att skapa en gemensam bild av Sveriges matkultur och livstil. I allt från livsmedel som råvaror, mat och dryck till aktiviteter och måltidsupplevelser i hela landet. Som svenskt företag eller organisation får du gärna använda det här materialet och budskapet om Try Swedish för marknadsföringsändamål. Vi förutsätter att du följer våra kreativa riktlinjer och delar vår vision och våra kärnvärden: nyfikenhet, ärlighet, omtanke och kvalitet.

Kreativa riktlinjer

LADDA NER

En PDF om hur du använder den grafiska profilen och tonalitet. Om du representerar ett företag, ta gärna en titt på kapitlet som handlar om co-marketing.

Ordmärke och symbol

LADDA NER

Try Swedish är ett skyddat ordmärke och symbol. Budskapet får fritt användas av ambassadörer för Sveriges matkultur. Ladda ner en zip-fil med alla varianter av ordmärket.

Hängetikett

LADDA NER

På baksidan av etiketten kan du skriva berättelsen om din produkt. Vad gör den unik? Varifrån kommer den? Hur produceras den? Och varför ska jag köpa den? Välj pappret Skandia 2000 om 300 gram för tryck. Ladda ner original och måttangivelser.

Typsnitt

LADDA NER

Använd typsnittet Serifa (45 light och 65 bold) när du presenterar budskapet Try Swedish. Typografiska regler för hur du använder text både i tryck och digitalt kan du hitta i de kreativa riktlinjerna. Typsnittet går att köpa via MyFonts och visar att du är en ambassadör för Sveriges matkultur.

Film

LADDA NER

Visa filmen Try Swedish! och inspirera medarbetare, kunder och partners. Du kan ladda ner en zip-fil eller se filmen på You Tube. Ett tips är att lägga in filmen i din PPT-presentation som du också kan ladda ner ovan.

PPT

LADDA NER

En PPT som presenterar Try Swedish. Använd hela presentationen eller delar av den och lägg till ditt företag eller region. Visar att du är en ambassadör för Sveriges matkultur.

Papperspåse

LADDA NER

En enkel påse kan användas på många sätt. På mässor, event och i butik. Fyll den med inspirerande innehåll och smakprov från Sverige. Ladda ner original och måttangivelser.

Klistermärke

LADDA NER

Sprid budskapet om att provsmaka mat, dryck och upplevelser i Sverige med en klisteretikett. Ladda ner en zip-fil med ordmärke och måttangivelser.

Handledning

LADDA NER

Ladda ner ett original till handledning i fickformat för alla som kommunicerar Try Swedish. Berättar om konceptet och inspirerar till hur du kan använda det.

Mapp

LADDA NER

Då och då kan man behöva lämna över en mapp med material. Ladda ner en PDF med tryckfärdigt original. Välj brun board att trycka på om 350 gram.

Stämpel

LADDA NER

Ett enkelt sätt att ursprungsmärka Sveriges smakupplevelser är att stämpla. Beställ din egen genom Gävle Stämplar AB, telefon 026-62 58 26. Du kan också ladda ner ett original för att låta göra en stämpel via din egen leverantör.

Var med och sätt Sverige på kartan!

Try Swedish är en öppen inbjudan till världens alla matälskare att upptäcka och smaka på vår matkultur och livsstil. Det är ett budskap som vi använder för att berätta vår historia. Tillsammans väcker vi omvärldens matlust till Sverige!

Koncept_featured_2424

Vad är Try Swedish?

Try Swedish är ett koncept som samlar marknadsföringen av svenska livsmedel, restauranger och destinationer. Allt för att skapa nyfikenhet hos matälskare, opinionsbildare och beslutsfattare i hela världen.

Sa_har_gor_du_featured_2409

Så här gör du

Alla kan använda Try Swedish när de kommunicerar Sveriges mat, dryck och upplevelser utomlands. Här är knepen som sätter konceptet.

Ladda_ner_featured_2407

Ladda ner

Allt du behöver för att kommunicera Try Swedish finns här. Från kreativa riktlinjer till tryckfärdiga original. Just ditt varumärke, råvara eller region sätter prägel på vad Sverige har att erbjuda.

Bocuse_1_0644

Case Bocuse d’Or

Try Swedish lanserades på den franska matmässan Sirha i Lyon, i samband med den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or i januari 2013.

London_featured_2357

Case London

Fyrahundra foodies och matjournalister lärde sig att laga mat och baka med svenska råvaror. De spred budskapet, inte minst i sociala medier, genom #tryswedish.

film

Film

Visa filmen Try Swedish! och inspirera medarbetare, kunder och partners. Du kan ladda ner en zip-fil eller se filmen på You Tube.

Tags_i_ask_0606

Hängetikett

På baksidan av etiketten kan du skriva berättelsen om din produkt. Vad gör den unik? Varifrån kommer den? Hur produceras den? Och varför ska jag köpa den?