Try Swedish i London

Fyrahundra foodies och matjournalister i London lärde sig att laga mat och baka med svenska råvaror i november 2013. De spred sedan budskapet, inte minst i sociala medier, under hashtagen #tryswedish.

För att locka fler matälskare att resa till Sverige för att njuta av vår mat och dryck skapades kampanjen Try Swedish in London. Med begränsad budget och en önskan om maximal effekt i sociala medier tog VisitSweden fram ett koncept med en så kallad Master Class, lektioner i matlagning och bakning. Allt för att ge Londonborna ett innehållsrikt smakprov på vår matkultur och livsstil.

Matprofiler och samarbete

Två av Englands största mat och tv-profiler, Gizzi Erskine och Edd Kimber, var värdar för matlagningsklasserna som hölls i den svenska matlagningsstudion Aveqia. Visit Sweden samarbetade med regionerna Skåne, Västsverige och Göteborg samt Jämtland och Härjedalen, som bistod med råvaror, produkter och inte minst kockar.

Inbjudan och spridning

Inbjudan distribuerades via Jessica’s Recipe Bag, ett företag som säljer matkassar med färdiga menyer, samt i kaféer och bagerier i centrala London. Mat- och resebloggare kontaktades för att delta i eventet och för att bidra till att sprida information om biljetterna. Korgar fyllda med svenska produkter på temat ”Try Swedish Breakfast” levererades till nyckelpersoner och journalister.

Try Swedish Master Class

Den 21-23 november 2013 genomfördes eventet Try Swedish Master Class. Deltagarna fick vara med om en matresa genom Sverige med hjälp av kockar och matproducenter från de medverkande regionerna. De brittiska matälskarna fick tillaga skaldjur från Lysekil, och smaka drycker, från björksav till portvin. Matlagningsstudion kläddes med “Try Swedish”-budskap. På väggarna berättade Sverigekartor om de medverkande regionerna. Alla kockar var klädda i svensk design och ur högtalarna strömmade svensk musik. Magasin om mat och trevliga Try Swedish!-kassar med recept och smakprover delades ut. Alla gäster uppmanades att sprida upplevelserna vidare genom hashtagen #tryswedish.

Succé!

Kampanjen Try Swedish in London blev en stor succé. Sociala medier fylldes med inlägg och bilder av upplevelserna under Try Swedish Master Class. Visit Sweden och de medverkande regionerna har fått värdefulla kontakter med inflytelserika matälskare och journalister i Storbritannien.

Prova Try Swedish i London

Var med och sätt Sverige på kartan!

Try Swedish är en öppen inbjudan till världens alla matälskare att upptäcka och smaka på vår matkultur och livsstil. Det är ett budskap som vi använder för att berätta vår historia. Tillsammans väcker vi omvärldens matlust till Sverige!

Koncept_featured_2424

Vad är Try Swedish?

Try Swedish är ett koncept som samlar marknadsföringen av svenska livsmedel, restauranger och destinationer. Allt för att skapa nyfikenhet hos matälskare, opinionsbildare och beslutsfattare i hela världen.

Sa_har_gor_du_featured_2409

Så här gör du

Alla kan använda Try Swedish när de kommunicerar Sveriges mat, dryck och upplevelser utomlands. Här är knepen som sätter konceptet.

Ladda_ner_featured_2407

Ladda ner

Allt du behöver för att kommunicera Try Swedish finns här. Från kreativa riktlinjer till tryckfärdiga original. Just ditt varumärke, råvara eller region sätter prägel på vad Sverige har att erbjuda.

Bocuse_1_0644

Case Bocuse d’Or

Try Swedish lanserades på den franska matmässan Sirha i Lyon, i samband med den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or i januari 2013.

London_featured_2357

Case London

Fyrahundra foodies och matjournalister lärde sig att laga mat och baka med svenska råvaror. De spred budskapet, inte minst i sociala medier, genom #tryswedish.

film

Film

Visa filmen Try Swedish! och inspirera medarbetare, kunder och partners. Du kan ladda ner en zip-fil eller se filmen på You Tube.

Tags_i_ask_0606

Hängetikett

På baksidan av etiketten kan du skriva berättelsen om din produkt. Vad gör den unik? Varifrån kommer den? Hur produceras den? Och varför ska jag köpa den?