Try Swedish på Bocuse d’Or

Try Swedish lanserades på den franska matmässan Sirha i Lyon, i samband med den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or i januari 2013. 185 000 besökare från 138 länder besökte mässan. Den svenska monterns budskap var förstås Try Swedish!

Det bjöds på svenska drycker som öl, vatten, äpplemust och whisky samt provsmakningar av ost, tunnbröd, fjällröding samt delikatesser som enbärsrisrökt majonnäs och äppelspånsrökt senap. På de plywoodklädda väggarna visades filmen om Try Swedish och besökarna kunde låna färgglada hörlurar från Urbanears för att ta del av budskapet.

Inne i VIP-området på Bocuse d’Or byggdes en mindre Try Swedish monter. Utöver att låta gästerna provsmaka på Sverige, var syftet med montern att marknadsföra Stockholm som arrangör för Bocuse d’Or Europa i maj 2014. I montern kunde besökarna blicka ut över en gastronomisk cykelkarta över Stockholm. Framför kartan placerades en cykel med en cykelkorg fullastad med svenska delikatesser – allt märkt med Try Swedish-etiketter.

Cykelkarta över Stockholm
Cykelkarta över Stockholm

Journalister och foodies fick ta med sig trevliga papperspåsar med smakprov på Sverige. De innehöll chokladpraliner, en mössa i finaste ull med samiskt mönster från Denim Demon samt en Try Swedish-mapp med pressmaterial.

bocuse

Carl Philip, landsbygdsminister Eskil Erlandsson och hela Sveriges kockelit var på plats för att heja fram Adam Dahlberg och hans team i Bocuse d’Or. Den svenska hejarklacken fick en tygkasse märkt med Try Swedish at Bocuse d’Or, som innehöll hejarklackströjor, choklad och dryck för en lång dag på åskådarläktaren. Heja! 

bocuse3

Var med och sätt Sverige på kartan!

Try Swedish är en öppen inbjudan till världens alla matälskare att upptäcka och smaka på vår matkultur och livsstil. Det är ett budskap som vi använder för att berätta vår historia. Tillsammans väcker vi omvärldens matlust till Sverige!

Koncept_featured_2424

Vad är Try Swedish?

Try Swedish är ett koncept som samlar marknadsföringen av svenska livsmedel, restauranger och destinationer. Allt för att skapa nyfikenhet hos matälskare, opinionsbildare och beslutsfattare i hela världen.

Sa_har_gor_du_featured_2409

Så här gör du

Alla kan använda Try Swedish när de kommunicerar Sveriges mat, dryck och upplevelser utomlands. Här är knepen som sätter konceptet.

Ladda_ner_featured_2407

Ladda ner

Allt du behöver för att kommunicera Try Swedish finns här. Från kreativa riktlinjer till tryckfärdiga original. Just ditt varumärke, råvara eller region sätter prägel på vad Sverige har att erbjuda.

Bocuse_1_0644

Case Bocuse d’Or

Try Swedish lanserades på den franska matmässan Sirha i Lyon, i samband med den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or i januari 2013.

London_featured_2357

Case London

Fyrahundra foodies och matjournalister lärde sig att laga mat och baka med svenska råvaror. De spred budskapet, inte minst i sociala medier, genom #tryswedish.

film

Film

Visa filmen Try Swedish! och inspirera medarbetare, kunder och partners. Du kan ladda ner en zip-fil eller se filmen på You Tube.

Tags_i_ask_0606

Hängetikett

På baksidan av etiketten kan du skriva berättelsen om din produkt. Vad gör den unik? Varifrån kommer den? Hur produceras den? Och varför ska jag köpa den?