Är du intresserad av att sälja dina ekologiska, veganska, hållbara eller “fritt från” produkter till de brittiska konsumenterna?

Vill du ha konkreta råd om hur du kan påbörja din försäljning, samt få en inblick i den brittiska ekologiska marknaden och dess huvudaktörer? Då ska du komma på vårt spännande seminarium den 3 oktober! Try Swedish bjuder in till ett seminarium som djupdyker på den ekologiska och hållbara livsmedelsmarknaden i UK.

Med en dynamisk livsmedelsindustri som tar in och följer konsumenttrender har den hållbara livsmedelsmarknaden i UK upplevt en kontinuerlig tillväxt de senaste åtta åren.

Konsumentintresset för högkvalitativ mat och en god mottaglighet för premiumprodukter, såsom eko, vegan och fritt från produkter, har drivit tillväxten i en annars mogen brittisk livsmedelsmarknad. Dessutom har flera niche kategorier inom ekologogiskt, där Sverige har många innovativa produkter att erbjuda, påvisat en imponerande tillväxt de senaste fem åren.

Deltagande företag kommer att få…

  • En överblick av den hållbara (inkl. naturliga, eko, fritt från & vegan) marknaden samt tillväxtområden och trender i UK.
  • Insikter från lokala aktörer, även certifieringsorgan, retailers och distributörer (tbc).
  • Framgångsfaktorer för hur man kan arbeta med UK-baserade distributörer och grossister.
  • Information om kommande aktiviteter som Business Sweden planerar för att stötta svenska företag inom eko/hållbara livsmedelssektorn som vill nå UK.

VEM: Öppet för alla svenska producenter och leverantörer inom segmenten för ekologiska, hållbara, hälsosamma livsmedel som är intresserade av den brittiska marknaden.

NÄR: Torsdag den 3 oktober, kl 13.00 – 15.00

VAR: Business Sweden, WTC, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

HUR: För frågor och anmälan skriv till samiksha.jalan@business-sweden.se så snart som möjligt, då det finns begränsade platser.

KOSTNAD: Gratis! Subventionerat av Try Swedish programmet.

 

Want to know more?

Get in touch with Try Swedish